Ik had op de valreep nog een picknick en gooide deze salade bij elkaar.

Hij smaakt nog een beetje naar het laatste restje zomer met een vleug van de naderende herfst. Super vullend en voedzaam, dus enjoy!

Dit heb je nodig:

  • 1 pot/blik witte reuzenbonen
  • 1 cup gekookte quinoa (of twee blikjes kant en klaar)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • een kop snoeptomaatjes, gehelaveerd
  • een halve komkommer, in blokjes
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • een halve courgette, in plakken
  • een halve aubergine, in plakken
  • 1 tl gemalen komijn
  • vers gemalen zeezout, optioneel
  • een eetlepel lichte tahini
  • water
  • sap van een halve citroen
  • scheutje dadelsiroop

Plaats de aubergine en courgette plakken in een grill en grill ze een paar minuten. Als alternatief zou je ze in de oven kunnen bakken.

Meng alle ingrediƫnten voor de salade:bonen, quinoa, paprika, bosui, komkommer, tomaatjes. Bestrooi rijkelijk met gemalen komijn en eventueel het zout. Hussel goed door elkaar.

Maak een dressing door de tahin los te kloppen met het citroensap, wat dadelsiroop en genoeg water om de juiste dikte te krijgen. Begin met 2 eetlepels en voeg meer toe als nodig. Meng de dressing door de salade en serveer met de gegrilde groente.